@liefsbarbara
Coaching

Bebouwde kom of snelweg?

Al weken voel ik een soort van onrust. Er zijn dagen dat ik me goed voel en er zijn dagen dat ik me minder of zelf gewoon ronduit bleeeeh voel. Er zijn dagen dat ik niet kan wachten om met de dag te beginnen en er zijn dagen dat ik de avond van te voren er al tegenop zie. En dan straks 6 week zomervakantie….

Ik ben een typische ‘ga er helemaal voor’ of ‘lig plat op mijn gat’ type. Geef het een naam, noem het hooggevoelig – het is soms best lastig. Mijn leven bestaat eigenlijk uit ‘bebouwde kom’ ritjes of ‘een ritje op de snelweg’. Die disbalans komt me eigenlijk een beetje de neus uit. Want in die periodes dat ik me ‘goed voel’ doe ik vaak veel te veel en zeg ik ‘ja’ tegen dingen die dan vervolgens uitgevoerd moeten worden in de periode dat is me bleeeh voel.

Misschien heb ik dit een lange tijd niet durven te vertellen omdat ik coach ben, en tja dan hoort je leven toch in balans te zijn. Was het maar zo. Kreeg ik maar gratis een portie ‘balans’ bij mijn diploma van de opleiding. Dat zou mooi zijn. Maar helaas, voor een leven in balans moet je gewoon hard werken. Het is belangrijk om eerlijk te zijn. Tegen jezelf maar ook tegen je omgeving. Gaat het even minder, dan is dat zo. En het gekke is dat daar soms helemaal niet een duidelijke aanleiding voor is. Als je ook hooggevoelig bent, dan heb je gewoon van die golven of grijze wolken. Ik houd me dan ook altijd maar vast vaan het feit dat die ;golven of donkere wolken vanzelf weer voorbij waaien. Wat laten we eerlijk zijn, het leven is niet altijd lekker zonnig met een verkoelend briesje.

Ik heb de afgelopen tijd mogen leren om mijn omstandigheden niet de kracht te geven om ‘mijn zijn’ te laten wankelen. Wie ik ben, is niet afhankelijk van hoe ik mij voel of wat er op dat moment speelt in mijn leven. Daarom is het voor mij heel belangrijk om te weten ‘wie ik ben’. En om daar sterk in te staan. Verder helpt het mij om te weten wat mijn ‘troeven’ zijn. 1 van mijn troeven is bijvoorbeeld: ‘humor’. Ik merk dat als ik het leven even heel zwaar vind… ik vaak het leven veel te serieus neem. Want hoe serieus is het leven soms eigenlijk? Ik had gisteren een 1 kind half aangekleed met de afstandbediening buiten en een andere kind in de blote billen in de woonkamer… En lieve mensen.. lachen is zo vreselijk gezond. Als ik me down voel dan ga ik opzoek naar dingen waar ik vreselijk om kan lachen. En eigenlijk hoef je alleen maar aandacht te besteden aan je omgeving. Want als ik echt de tijd neem om te investeren in mijn kinderen, dan zie en hoor ik zo veel dingen waar ik echt even lekker om kan lachen. Saar die de hele buurt verkondigd dat Jezus in haar hart woont en Nijs die triomfantelijk en wijdbeens een geheel nieuwe wereld ontdekt nu hij kan lopen (en klimmen). En lach alsjeblieft ook lekker om jezelf. Want hoe hilarisch is het eigenlijk als je elke ochtend je best doet om enigszins representatief je kind te kunnen droppen bij school en dat je 1 ochtend denkt.. ach nu even niet en het uitgerekend die ochtend kijkochtend is en jij make up loos en met ongekamde haren en een kloffie naast alle keurig mede moeders in de klas rondloopt…

Een andere vraag die mij veel bezig houdt als ik me niet helemaal top voel is ‘waaraan ben ik het meest gehecht’. Want het antwoord op die vraag, is vaak ook het gene waar je van oplaad. Dat is per persoon natuurlijk heel verschillend. Ik houd van mijn kinderen, maar ik heb echt ook momenten zonder mijn kids nodig om even op te laden. Daar word ik ook een veel leukere moeder van.

Het laatste wat ik je mee wil geven (of mezelf eigenlijk, want eigenlijk schrijf ik dit voor mezelf 😉 ) is dat het goed is om je bewust te zijn van je kernwaarden en je persoonlijkheidssterkten. Er ontstaat vaak disbalans als we te veel tijd en aandacht besteden aan dingen die niet binnen onze kernwaarde vallen. Als ik te veel dingen doe die waarbij ik niet mijn persoonlijkheidssterkten kan inzetten of dat de dingen die ik doe niet aansluiten bij mijn kernwaarden, dan lekt mijn energie als het ware weg en heb ik weinig ruimte voor de dingen die mij wel energie geven. Tijd is het kostbaarste dat je bezit. Je kan het maar 1 keer uitgeven. En dat is soms lastig.

Hey je bent een sterke vrouw! (of man), vergeet dat niet. Ik hoop dat mijn zoektocht jou verder helpt!

Liefs Barbara

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.