Schrijven is voor deze dyslect al jarenlang een passie. Foutloos zijn mijn blogs en columns zeker niet, maar ze zijn wel vol humor, eerlijkheid en liefde. Liefde voor het mama-zijn, liefde voor het vrouw-zijn en liefde voor het leven. Naast verschillende blogs op deze site, mag ik ook voor andere sites schrijven. Wil je lekker lezen, klik dan op de blogs hieronder. Heb je een toffe opdracht voor me? Neem dan contact met me op via de ‘contact-pagina’.

Het bevalt al voor een paar centimeter

Twee dagen verder en applaus voor mij… ook al een paar centimeter dichterbij… lees in de blog het vervolg van mijn bevallingsverhaal… (als dit zo doorgaat dan volgen er nog minstens 5 delen 😉 )

Het bevalt nog voor geen meter

Op deze bevrijdingsdag had ik gehoopt ook al op een andere manier ‘bevrijd’ te zijn. Maar helaas… we zijn inmiddels bijna 41 weken en een valse start verder… Daarom toch nog maar een blog met mijn bevallingsverhaal – deel 1… tja en dat terwijl de baby nog in mijn buik zit?

40 going on 50?

Jahoor 40 weken oud vandaag… al voelt het meer als 62 week, maar goed. Even nog een laatste blogje voor ik echt ga verdwijnen in mijn bubbel. En dat lukt me steeds beter door dat ik een aantal ‘wijze’ beslissingen heb genomen de afgelopen tijd. Lees het op de blog 😉

En hier is ie dan…….

Les 3 – Ben jij mens-gericht of taak-gericht?

Afgelopen week was er een pittig lesje. En wel eentje van mijn dochter van 3 die mij toch duidelijk liet zien dat je soms beter iets meer ‘mens’-gericht kan zijn dan ‘taak’-gericht.

En jij? Onder welke groep val jij?

Sluitspier, onderkantje, lekkage 2

Het vervolg van 1 van mijn meest besproken blogs. Want we hebben eigenlijk best wat te vertellen over dat onderkantje van ons. En daar over praten, helpt! En hier en daar een grapje… helpt ook!

Lees de vervolg-blog en neem alsjeblieft de tips aan het einde van de blog mee als je op het punt staat om te bevallen!

77 lessen van mijn kind – les 2

Les 2: Pure chocolade. Lekker he! Ik vind het heerlijk dat mijn kind zo puur is. Toch zit net als in pure chocolade vaak ook wat andere ingrediënten. Zo hoor en zie ik vaak in de pure dingen die ze doet, een beetje van papa of een beetje van mama.

Ook deel ik een beetje over mijn eigen pure emoties en de moeilijke periode die ik had, toen Saar er net was.

77 lessen van mijn kind – les 1

Jahoor daar is ie dan! Les 1. En wat voor een les. ‘Maak overal een feestje van’. Want zelfs van een lekkere poepluier, maakt Saar een heus feestje. Iets met – er valt altijd wel iets te vieren 😉 Nee maar even serieus.. zij heeft echt begrepen hoe je van de kleine dingen – 1 groot feest maakt en waar het met een feestje echt omdraait…. lees snel verder..

3 enge woorden: sluitspier, onderkantje en lekkage

Ach ja er was al een blog over aambeien en we gaan maar gewoon even verder. Want dat onderkantje… daar gebeurt nog al wat tijdens de zwangerschap en bevalling… en ik… ik heb echt een verschrikkelijke hekel aan bloot zijn… hoe moet dat nou?

77 lessen van mijn kind

Kijk jij wel eens naar jouw kind en denk je: ‘lekkere spiegel van me’… Nou ik wel.. soms zie ik een hemelse reflectie en soms een iets andere… 1 ding is zeker, leren van onze kinderen kunnen we allemaal. Lees hier een korte introductie waar ik de komende maanden, wekelijks over wil bloggen… Je raadt het al… de lessen van mijn kind.. Lach, huil, bid en bewonder 😉

Dit ben ik – lekker puh!

Dankzij mijn lieve man, heb ik even een ochtendje alleen. Lekker schrijven, muziek luisteren en lezen. Wat laad ik daar van op. En dat ik soms meer oplaad van alleen zijn, dan met andere samen zijn – dat hoort bij mij. Net als een aantal andere dingen. Weet jij wat jou – jou maakt? En vind je dat oke? Nou… dit ben IK – lekker puh!

Verse aambeien – 3 halen, 0 betalen

Een blog over zwanger zijn, kwaaltjes, klachten en je eigen pad kiezen als mama.

Beeldscherm blues

Is hoogzwanger zijn een goed excuus om je kind (en jezelf) meer televisie te laten kijken? En dat in een tijd, dat we allemaal wel een beetje beeldscherm-moe zijn toch? Wat is dat toch: zet je kind achter de tv en je krijgt een gratis schuldgevoel mee??

Staking

Soms moet je als Mama gewoon even in staking. Dan is het gewoon even genoeg geweest en daar kan je maar het beste gewoon even aan toegeven 😉


Insta v reality

We kennen allemaal de foto’s van vol in de make up – en poedeltje bloot gezicht… maar hoe is dat in de rest van ons leven. Waarom laten we andere ons ‘normaal’ bepalen. Ook hier gaat het er soms anders aan toe dan Insta misschien weergeeft. De was hand inmiddels al drie dagen droog te zijn aan het rekje in de keuken en Saars loopfiets kan niet vliegen, kwam ik achter na een rondje lopen samen….. als we toch eens zouden stoppen met vergelijken…

Nieuw Jaar

2021 het is zo ver. Wat heb ik afgelopen jaar veel mogen leren. Met als grootste leerpunt Ik heb Mij lief. En dat gun ik jou ook.

Storm, wind en wortels

Mijn moeder zei altijd: Als je druk bent wanneer je tijd hebt, heb je tijd als je druk bent. Als tiener vond ik het de meest stomme uitspraak die er bestond… (want vaak sloeg het dan op de vele toetsen die ik moest leren…) Maar als mama, krijgt deze uitspraak een compleet nieuwe betekenis.


Moe, Moed, Moeder

M – O – E … drie letters die een extra lading hebben gekregen


Go Big or Go Home

Ooit aan iets nieuws begonnen? Bij ons doe je iets overdreven of niet… die ene moestuinbak veranderde al snel in een stellage hoger dan de schutting….