Schrijven is voor deze dyslect al jarenlang een passie. Foutloos zijn mijn blogs en columns zeker niet, maar ze zijn wel vol humor, eerlijkheid en liefde. Liefde voor het mama-zijn, liefde voor het vrouw-zijn en liefde voor het leven. Naast verschillende blogs op deze site, mag ik ook voor andere sites schrijven. Wil je lekker lezen, klik dan op de blogs hieronder. Heb je een toffe opdracht voor me? Neem dan contact met me op via de ‘contact-pagina’.

Propvol

Enorm persoonlijk en kwetsbaar deel ik graag iets met jou


Ik ben namelijk een boek aan het schrijven. En man man man wat vind ik dit te gek, maar wat is het ook spannend. Toch heb ik het gevoel dat ik alvast een stukje met je wil delen. Waarom?

Een gevoel…


Het gaat over dat stomme groene gras bij de buren…

Liefs Barbara

Krijgt jouw ‘inner-aso’ de ruimte?

Hoe zit het met jouw ‘inner-aso’? Laat je je wel eens lekker gaan en doe je wel eens lekker aso?


Eigenaardig is ‘my middle name’. Ik ben gewoon best een beetje ‘aso’… Dat wat anderen zien als ‘aso’, zie ik als compleet iets anders. Noem het ‘humor’, ‘lekker tegen de stroom in’, ‘eigenzinnig’.


Hoe zit het met jou? Ben je keurig? Of ook wel eens lekker ‘ASO’?

Liefs Barbara

Dansen in de regen – poedeltje naakt!

Herfst… het is altijd even wennen. Herken je dat? Ik word vaak overrompelt door de korte dagen, de bewolktheid en de blote bomen.


Ook in mijn persoonlijk proces, nader ik de herfst. Het is even tijd voor rust. Tijd om te genieten van de veelkleurigheid van de keuzes die ik en mijn gezin de afgelopen periode gemaakt hebben en dan komt dat verdraaid lastige deel van de herfst: loslaten. Die blaadjes waar ik zo keihard voor gewerkt heb, terug geven aan Hem.


Lees mijn persoonlijke reis in de blog

Liefs Barbara

Van 234 hechtingen naar nieuwe werkplek

Daar waar ik een paar maand geleden nog een zeer oververmoeide mama was met 234 hechtingen aan de onderkant, ben ik inmiddels weer een vermoeide moeder met hervonden passie en een heel onderkantje.


Wat kan er veel veranderen in een paar maanden tijd. Het ondernemen past mij als een nieuwe jas en die jas zit heerlijk. Ik heb soms wel moeite met de jas even uitdoen omdat ik binnen zit met de kinderen en de kinderen hebben moeite met weer even acclimatiseren op de dag na twee dagen kinderdagverblijf. Het is ook allemaal niet erg, het hoort erbij en ik deel er graag over.


Hoe zit het met jou passie? (naar je onderkantje vragen leek mij een beetje gek, al hoop ik natuurlijk dat die prima in orde is ๐Ÿ˜‰ )

Liefs

Slaap te kort en toch leven met passie?

I love leven met passie… maar met die dikke wallen is dat niet altijd gemakkelijk. Slechte nachten zijn hier meer regel dan uitzondering (helaas) en ik vond (en vind) mezelf vreselijk zielig als ik weer eens 15 keer eruit was geweest. Maar om heel eerlijk te zijn, liet ik me veel te veel lijden door de slechte nachten. Ik verloor mijn passie. Want tja… wat verdwijnt er op de achtergrond als je moe bent? Je passie (en je geduld.. maar dat is voor een andere blog). Nou ik vond het tijd om deze weer eens ‘bij de kladde’ te pakken en de zo genaamd passionele peper in mijn bibsje te duwen. Met voor jou gratis een aantal mooie inzichten, eerlijke confessies en tips voor een leven met passe –> of jou nou slaapt (hoe durf je!) of niet ๐Ÿ˜‰

Liefs

Boek overboord

Als echte structuurfanaat was het tijd om het roer radicaal om te gooien. Onze boy doet namelijk niet aan structuur. Daar waar Saar alles keurig volgens het boekje deed, trekt Nijs vooral zijn eigen plan. Eentje die resulteert in weinig slaap voor mama… en veel mopperen en frustratie. Het boek heb ik geforceerd als malletje geprobeerd te gebruiken. Maar helaas…. het voelt voor meneer te onnatuurlijk. Dan het boek maar uit het raam (of in dit geval de container) en de stap naar het zeer onnatuurlijke ‘go with the flow’. ….

Up to date

Het is al lang overtijd.. maar goed een update vanaf Hattemerbroek met natuurlijk iets over het leven als gezin van 4, een mooie opmerking van Saar, wijze lessen over glazen half vol of leeg en ‘wat doen we met de grote WAAROM’s?

Veel leesplezier !

Nou hoe is het dan?

Er is geen betere tijd om een blog te schrijven dan op vakantie! En dat om 20:30 uur… oei living on the edge.. want ik heb alweer een aantal week een eigen avondklok. Wil je weten waarom? Lees dan de blog..

Ook heb ik het veel over eten… moe zijn.. verstoppertje spelen en een week te vroeg vaderdag vieren..

Level 4

Jahoor! Onze babe is alweer 4 weken. Man man man… wat gaat het snel. Soms vind ik het ook wel heel lang duren hoor. En kijk ik uit naar de volgende fase (of gewoon 10 fases verder). Maar dan weet ik.. er zitten waardevolle lessen in deze tijd.

Een blog over de lessen van de afgelopen 4 weken: iets met loslaten, somvertrouwen en accepteren dat er ook (nog steeds) af en toe dikke donderwolken voorbij drijven.. En dat is oke, dat is goed. Het hoort erbij.. en Hij is erbij!

Ook met de fles ben je een oermoeder!

Drie jaar geleden maakte ik bij Saar de keuze om na 6 weken over te stappen op de fles. Dit heeft mijn ‘negatieve distel –> ik ben geen goede moeder’, verder doen groeien. En dat is totaal niet nodig. Want ook met de fles kan je echt een oermoeder zijn! Oermoeder heeft niks te maken met de ‘dat soort’ keuzes opzich, maar met de keuze dat je naar de Hemelse fluisteringen in je hart luistert! Dus deze keer koos ik na twee dagen voor de fles en ik maak graag van de gelegenheid om je daar even iets meer over te vertellen!

Dat beviel prima!

Op deze regenachtige dag, neem ik je graag mee naar mijn bevallingsverhaal. Zullen we samen plonsen?

Eindelijk! 4 kilo en 54 cm lichter

Ja hoor, hier is hij dan Nijs Stouwdam! Een verse buitenboord-baby van 4 kilo en 54 cm. De eerste week is inmiddels voorbij en ik neem je eventjes mee in mijn ‘kraamtrein’. Met als boodschap: Wees een beetje lief voor jezelf.

Het bevalt al voor een paar centimeter

Twee dagen verder en applaus voor mij… ook al een paar centimeter dichterbij… lees in de blog het vervolg van mijn bevallingsverhaal… (als dit zo doorgaat dan volgen er nog minstens 5 delen ๐Ÿ˜‰ )

Het bevalt nog voor geen meter

Op deze bevrijdingsdag had ik gehoopt ook al op een andere manier ‘bevrijd’ te zijn. Maar helaas… we zijn inmiddels bijna 41 weken en een valse start verder… Daarom toch nog maar een blog met mijn bevallingsverhaal – deel 1… tja en dat terwijl de baby nog in mijn buik zit?

40 going on 50?

Jahoor 40 weken oud vandaag… al voelt het meer als 62 week, maar goed. Even nog een laatste blogje voor ik echt ga verdwijnen in mijn bubbel. En dat lukt me steeds beter door dat ik een aantal ‘wijze’ beslissingen heb genomen de afgelopen tijd. Lees het op de blog ๐Ÿ˜‰

En hier is ie dan…….

Les 3 – Ben jij mens-gericht of taak-gericht?

Afgelopen week was er een pittig lesje. En wel eentje van mijn dochter van 3 die mij toch duidelijk liet zien dat je soms beter iets meer ‘mens’-gericht kan zijn dan ‘taak’-gericht.

En jij? Onder welke groep val jij?

Sluitspier, onderkantje, lekkage 2

Het vervolg van 1 van mijn meest besproken blogs. Want we hebben eigenlijk best wat te vertellen over dat onderkantje van ons. En daar over praten, helpt! En hier en daar een grapje… helpt ook!

Lees de vervolg-blog en neem alsjeblieft de tips aan het einde van de blog mee als je op het punt staat om te bevallen!

77 lessen van mijn kind – les 2

Les 2: Pure chocolade. Lekker he! Ik vind het heerlijk dat mijn kind zo puur is. Toch zit net als in pure chocolade vaak ook wat andere ingrediรซnten. Zo hoor en zie ik vaak in de pure dingen die ze doet, een beetje van papa of een beetje van mama.

Ook deel ik een beetje over mijn eigen pure emoties en de moeilijke periode die ik had, toen Saar er net was.

77 lessen van mijn kind – les 1

Jahoor daar is ie dan! Les 1. En wat voor een les. ‘Maak overal een feestje van’. Want zelfs van een lekkere poepluier, maakt Saar een heus feestje. Iets met – er valt altijd wel iets te vieren ๐Ÿ˜‰ Nee maar even serieus.. zij heeft echt begrepen hoe je van de kleine dingen – 1 groot feest maakt en waar het met een feestje echt omdraait…. lees snel verder..

3 enge woorden: sluitspier, onderkantje en lekkage

Ach ja er was al een blog over aambeien en we gaan maar gewoon even verder. Want dat onderkantje… daar gebeurt nog al wat tijdens de zwangerschap en bevalling… en ik… ik heb echt een verschrikkelijke hekel aan bloot zijn… hoe moet dat nou?

77 lessen van mijn kind

Kijk jij wel eens naar jouw kind en denk je: ‘lekkere spiegel van me’… Nou ik wel.. soms zie ik een hemelse reflectie en soms een iets andere… 1 ding is zeker, leren van onze kinderen kunnen we allemaal. Lees hier een korte introductie waar ik de komende maanden, wekelijks over wil bloggen… Je raadt het al… de lessen van mijn kind.. Lach, huil, bid en bewonder ๐Ÿ˜‰

Verse aambeien – 3 halen, 0 betalen

Een blog over zwanger zijn, kwaaltjes, klachten en je eigen pad kiezen als mama.

Beeldscherm blues

Is hoogzwanger zijn een goed excuus om je kind (en jezelf) meer televisie te laten kijken? En dat in een tijd, dat we allemaal wel een beetje beeldscherm-moe zijn toch? Wat is dat toch: zet je kind achter de tv en je krijgt een gratis schuldgevoel mee??

Staking

Soms moet je als Mama gewoon even in staking. Dan is het gewoon even genoeg geweest en daar kan je maar het beste gewoon even aan toegeven ๐Ÿ˜‰


Insta v reality

We kennen allemaal de foto’s van vol in de make up – en poedeltje bloot gezicht… maar hoe is dat in de rest van ons leven. Waarom laten we andere ons ‘normaal’ bepalen. Ook hier gaat het er soms anders aan toe dan Insta misschien weergeeft. De was hand inmiddels al drie dagen droog te zijn aan het rekje in de keuken en Saars loopfiets kan niet vliegen, kwam ik achter na een rondje lopen samen….. als we toch eens zouden stoppen met vergelijken…

Storm, wind en wortels

Mijn moeder zei altijd: Als je druk bent wanneer je tijd hebt, heb je tijd als je druk bent. Als tiener vond ik het de meest stomme uitspraak die er bestond… (want vaak sloeg het dan op de vele toetsen die ik moest leren…) Maar als mama, krijgt deze uitspraak een compleet nieuwe betekenis.


Moe, Moed, Moeder

M – O – E … drie letters die een extra lading hebben gekregen


Go Big or Go Home

Ooit aan iets nieuws begonnen? Bij ons doe je iets overdreven of niet… die ene moestuinbak veranderde al snel in een stellage hoger dan de schutting….