@liefsbarbara
Uncategorized

Nieuw jaar

Nou dat begint met een originele titel of niet? Beter kan ik het eigenlijk niet maken. Want het is vandaag dag 2 in 2021. Een nieuw jaar met nieuwe kansen. Geinig dat ik eigenlijk tot de conclusie kwam dat afgelopen jaar helemaal niet zo vreselijk was. Eigenlijk ben ik enorm dankbaar. Natuurlijk is het hele covid-gebeuren super poep en heb ik meerdere keren op het punt gestaan om tijdelijk weer bij mijn ouders te gaan wonen, maar toch. Als ik mezelf zou beschrijven dan kom ik toch echt tot de conclusie dat ik een dankbaar mens ben.

Gek eigenlijk want ik heb best vaak iets te zeuren. En daar doe ik ook nooit schijnheilig over. Ik ben soms gewoon iemand die veel: zogenaamde beren op de weg zie. Maar toch, jongens ik ben gewoon dankbaar. Ik heb een prachtig gezin, ik vond deze feestdagen hemels (ik ben zo niet gek op verplichtingen en opgelegde dingen), er groeit een wonder in mij (hoe te gek is dat… Help een baby! zijn even twee gedachten die in me op komen), ik heb ondanks dat er veel niet door ging ook veel nieuwe dingen mogen leren en doen. En het allermooiste is dat ik een nieuwe droom heb en ik kan niet wachten om daarmee aan de slag te gaan.

Afgelopen jaar stond voor mij voornamelijk in het teken in snoeien en groeien. Niet alleen in de breedte wegens de zwangerschap, maar er is ook iets anders in mij aan het groeien en dat lukte niet voldoende zonder hier en daar een flinke snoeibeurt. Een soort van vergeten droom in een nieuw jasje is aan het opbloeien.

De afgelopen maanden ben ik begonnen met een studie en dit heeft veel met mij gedaan. Ik mocht leren coachen en gecoacht worden. Het was best behoorlijk pittig. De eerste 14 weken van de zwangerschap was ik mega beroerd en kon ik amber eten. Ik heb eigenlijk sinds en paar weken weer iets meer energie en kan weer normaal eten. (wat dan normaal is voor iemand die zwanger is… als ik naar een tomaat kijk, krijg ik al zuurbranden en ik kan om 9 uur s avonds prima zin hebben in een broodje frikandel … wel met een glas melk… je weet wel… zuurbranden). Daar waar ik bij Saar weinig last had van de zwangerschap, valt het me nu een stuk zwaarder. Veel pijntjes, kwaaltjes en natuurlijk een lekker peuterpuber in huis. (Het word ook een jongetje… ik bedoel.. say no more!)

O, ja die studie… het was ( en is) best pittig. Ik heb mezelf weer op een nieuwe manier leren kennen waardoor er ruimte kwam om liever voor mezelf en anderen te zijn. Dit ging niet zonder slag of stoot. Het betekende dat ik bepaalde gedachten en patronen moest doorbreken, ik flink moest snoeien in mijn bezigheden en bewust van sommige mensen afstand moest nemen. Ik heb meer gehuild dan ooit dit jaar, maar ook meer gelachen dan ooit. De dromen geven me energie en levenslust en laten ook zien waar ik helemaal klaar mee ben.

Nu ben ik met een volgende stap bezig. Mijn dromen concreet omzetten in plannen. Dit brengt een boel spannende stappen met zich mee. Daarnaast wil ik me onbevangen voorbereiden op de komst van ons tweede kindje en tegelijkertijd extra genieten van de tijd die we nu nog met z’n drietjes hebben. (Saar en ik hebben al een logeerpartijtje geplant). Ik kijk er naar uit om meer energie te hebben. Niet alleen door me fysiek beter te voelen, maar juist door me mentaal en geestelijk beter te voelen. Door echt aan de slag te gaan wat in mijn hart ligt en eindelijk voor die droom te gaan. (hoe eng ook, hallo iets met poep en 7 kleuren).

Ja ik heb veel mogen leren en daar neem ik jullie graag de komende tijd in mee. Zij het hier of op een ander platvorm wat in ontwikkeling is. Want weet je. Ik gun jou ook dat je jezelf lief hebt, want dan kan je andere lief hebben en van het leven genieten. Ik gun jou in het nieuwe jaar dat je mag snoeien om vervolgens te kunnen bloeien. Dat je echt mag weten wie je bent en dat je volledig in je kracht komt te staan.

Mijn slogan van dit nieuwe jaar wordt dan ook: Ik heb MIJ lief

Liefs Mij

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.