@liefsbarbara
Training

Inhoud training: ‘Moeders met Ballen’

Jij en ik als moeder houden veel verschillende ballen in de lucht. Soms voelen we ons helemaal top en lukt het ons om alles draaiende te houden en soms lijkt het ons opeens te overvallen en kunnen we niet anders dan de ballen laten vallen. Maar de ballen lang laten liggen, daar doen we niet aan. Dus we schrapen de moed bij elkaar en we beginnen weer opnieuw. Maar zijn de ballen die jij in de lucht probeert te houden, wel de juiste ballen?

Jij bent op een bijzondere en unieke manier geschapen. Dat er niemand is als jij, heb je vast al meerdere keren gehoord. Maar sta je er wel eens bij stil, wat jou dan echt… Ehm JOU maakt? Weten wie jij bent, wat er in jou zit aan persoonlijkheid, kwaliteiten en kernwaarden, is een verademing. Want dit van jezelf weten, geeft ruimte om sommige ballen weg te gooien, of aan iemand anders te geven. Door te omarmen hoe God jou gemaakt heeft, leer je je draagkracht kennen. Zo ontstaat er weer ruimte voor jou, voor wat jij graag uit het leven wil halen en voor je passies. Deel 1, zal dan ook hier met name over gaan. Want staan in je power (weten wie je bent en dit omarmen) en weer tijd en ruimte hebben voor je passies en dromen – geeft energie en levenslust. En dit merk jij niet alleen, maar ook de rest van je gezin zal merken dat je weer meer plezier in je dagelijkse leven hebt.

Maar ehm.. dan die hormonen, die gevoeligheid, die emoties en dat gebrek aan energie…. Te pas en te onpas voelen we ons uit balans. Fit en vitaal moederschap…. pff soms zijn we al lang blij dat het is gelukt om aangekleed de kinderen op school af te zetten. Want met kinderen krijg je ook een aantal andere dingen cadeau. Zorgen, slaapgebrek, extra hormonen en stress. Hoe werkt het eigenlijk… die hormonen. En wanneer heb ik ‘genoeg’ geslapen. Wat kan ik doen aan eenvoudige stappen om fitter en lekkerder in mijn vel te zitten, zonder dat ik 3 keer in de week moet sporten en alleen nog maar broccoli mag eten. Wat kost mij veel energie en hoe kan ik dit meer in balans brengen. Met al deze vragen gaan we tijdens de tweede training aan de slag.

In de bijbel vind je een prachtige gedeelte over de krachtige vrouw. Persoonlijk heb ik een beetje een haat/liefde verhouding met dit gedeelte. Want de vrouw in spreuken 31 lijkt het allemaal te kunnen. Van zelfvoorzienend zijn tot handeldrijven. Van vroeg opstaan tot er altijd mooi uitzien… she does it all. Soms zijn we geneigd om naar andere te kijken en te denken… nou laat maar zitten.. moet je haar zien.. zij doet het allemaal en ik… ik heb mijn haren niet eens gekamd. Maar deze houding helpt ons natuurlijk voor geen meter. Wat kunnen we leren van de vrouw uit spreuken 31. Welke verschillende leiders-types zitten in haar en in welke van deze leiders-types past bij jou? Hoe zorg jij ervoor dat je jezelf niet meer ziet en gedraagt als een lijdend voorwerp, maar als een leidende moeder.

De avonden zullen een ontspannen en open sfeer hebben. Er is ruimte om elkaar te ontmoeten en met elkaar te delen wat op ons hart ligt. Samen brengen we de struggles waar we tegen aanlopen bij God en gaan we op een interactieve manier aan de slag met de bovenstaande onderwerpen. Je ontvangt bij de training extra materialen om mee naar huis te nemen, zodat je thuis verder kan uitwerken wat we die avond besproken hebben. Het lijkt me ontzettend leuk om jou te ontmoeten aan mijn keukentafel! Zie ik je snel?

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.