@liefsbarbara

Dit ben ik – vervolg:

CV dingen:

Het; ‘net een beetje anders zijn dan anderen’, heb ik altijd al leuk gevonden (behalve als tiener, dan wil je er graag bijhoren toch?). Op mijn vijfde koos ik Jezus als mijn beste vriend en dat is altijd zo gebleven. Ik vulde mijn vrije tijd met dingen van de kerk, dans, muziek maken, schrijven en de vrienden van de jeugdgroep. Op mijn 17de starte ik een kring voor jonge meiden. Samen lekker kletsen en tijd met elkaar doorbrengen. Toen wist ik al, hier wil ik later wat mee. Na een enerverende tijd op de havo, koos ik voor een tussenjaar in Engeland. Daar heb ik gestudeerd aan de Leadership Academy. Een soort van bijbelschool aangesloten bij een grote kerk. Daar ben ik verder gegaan met het ontdekken van mijn dromen en het verdiepen en verbreden van mijn gaven en talenten. Ik werd jeugdleidster en ook hier starte ik al snel een meidenkring, deed mee in het dansteam en mocht deel uitmaken van het worship-deel – waar ik praktisch ondersteunde en wekelijks piano speelde in de diensten en op de conferenties. Het was een te gek jaar en ik een wilde bui besloot ik om me aan te melden voor het conservatorium. Al jaren speelde ik hobo en ik wil de graag werken met tieners en mijn passie voor muziek delen. Een ‘Docent-muziek opleiding’ kende ze niet in Engeland, dus deed ik auditie op de hobo om daarna een lerarenopleiding te volgen. Ik werd toegelaten! Het jaar gaf me fantastische groeimogelijkheden binnen de kerk, maar het klassieke wereldje op het conservatorium was niet aan mij besteed. Ik besloot dan ook om terug te gaan naar Nederland om alsnog te staren op de Docent Muziek opleiding. Ik ben overgestapt op hoofdvak zang en had als minor compositie. In 2013 ben ik afgestudeerd met een te gekke eindproductie. Hier is mijn liefde voor kleinkunst ontstaan. Na het conservatorium heb ik op verschillende scholen les mogen geven, in verschillende vakken en in 2020 ben ik gestart met een coach-opleiding aan de Total Balance ‘academie’. Hier werd het nog duidelijker dat ik graag wilde coachen en dit mooie vak wil combineren met de muziek en theater ‘dingen’ die ik mag doen. En daar blijft het vast niet bij, ik wil altijd blijven leren. Gewoon omdat ik studeren te gek vind en jullie extra fijn wil leren coachen 😉 


Ervarings dingen:

Na een fantastische studententijd, brak er een turbulente periode aan en heb ik meer dan een jaar thuis gezeten met een burn out. Opeens werd alles stilgezet en ging het niet meer om ‘wat ik kan’, maar ging: ‘wie ik ben’, centraal staan. Na een mooie en moeilijke zoektocht heb ik radicale keuzes gemaakt. Mijn droom om met meiden/vrouwen te werken werd weer aangewakkerd en ook kwam in de periode Op en Top Vrouw op mijn pad. Een plek waar ik opnieuw mijn stem leerde kennen en er achter kwam dat Humor ook een grote troef is in mijn leven. Toen ik net dacht alles op een rijtje te hebben begon de zoektocht naar wie ik ben opnieuw. Ik was zwanger, kreeg een prachtige dochter en helaas ook een postnatale depressie. Een rosé wolk was aan mij niet besteed en een periode met donkere wolken deed me schudden op mijn grondvesten. Na een lastige tijd werd ik nog meer bepaald bij het feit dat het belangrijk is om jezelf lief te hebben en je eigen normaal te bepalen. Maar ook dat het daarnaast heel belangrijk is om je hart te volgen. En opeens wist ik het. Ik wil andere vrouwen helpen en coachen. Binnen Op en Top vrouw deed ik dit al op muzikaal en theatraal gebied. Het was tijd om die coach-opleiding te doen en nog meer te luisteren naar de fluisteringen in mijn hart. En tata! Hier ben ik dan… een: 

“Ervaringskundige met een papiertje op zak”


God:

Mijn leven zou niet zo rijk zijn als het nu is zonder God…Ja want God is de bron van mijn leven. Dankzij Hem, ben ik hier en mag ik er zijn voor anderen. Toen ik als vijf jarige besloot dat Jezus mijn vriend was, was het leven nog zo onbezonnen en leefde ik een onbevangen leven. Dat meisje ben ik af en toe een beetje kwijt geraakt, maar nu.. Kijkend naar mijn eigen dochter, zie ik dat ze er nog steeds is. En dit meisje wil niet meer langer dat anderen haar ‘normaal’ bepalen, maar leven in het volle vertrouwen dat God elke stapt leidt en mee loopt. En andere helpen in het volgen van hun eigen hart, wat de omgeving daar ook van vindt of zegt. 


Mijn verlangen voor jou:

Investeren in jezelf is investeren in anderen‘, is een kreet die ik je mee wilt geven. Wij als vrouwen/mama’s vinden dit moeilijk. Tijd voor onszelf nemen staat vaak onderaan ons lijstje. Maar lieve vriendin, het is zo belangrijk. Helemaal in de hectische tijd waarin het soms lijkt alsof je geleefd wordt. Er is zoveel meer dan alleen maar overleven. Jij kan ook echt genieten, leven in vertrouwen en zonder stress. Naast het mama-en ook lekker je eigen dingen doen en als alle belangrijkst: jezelf liefhebben. Ik zou het fantastisch vinden als ik je mag coachen, helpen, inspireren, en je begeleiden in je potentie en talenten naar boven te halen. Ook geef ik graag trainingen, geef ik onderwijs, ontwikkel ik programma’s en producties en sta ik graag op het podium. En laat ik dat nou allemaal samen kunnen brengen binnen deze onderneming! En weetje ik heb er super veel zin in. 

Liefs Barbara