@liefsbarbara
(Moeder)Leven

77 lessen van mijn kind

77 lessen van mijn kind

Daar gaan we dan, 77 lessen van mijn kind. Ik zal gewoon bij 1 beginnen hoor en daarna komt 2 (volgende week) en ga zo maar door. Ik snap dat je er anders nooit aan begint… want 77 .. dat is best veel. Maar laten we eerlijk zijn, die kleintjes zijn gewoon hemelse spiegels.. Nou ja hemels… soms krijg ik ook wel een beetje een andere ‘vibe’, als ik in die spiegel kijk met blonde krulletjes van 102 cm.. Je snapt me vast

Al een lange tijd leer ik enorm veel van mijn kind. En deze lessen wil ik je niet onthouden. Want sommige zijn hilarisch, andere komen regelrecht van de Heer (daar ben ik van overtuigd) en andere landen pas een beetje later, maar zijn minstens net zo waardevol. Want die peuterpuber van mij.. die kan er wat van. Theatraal als ze is, leeft ze met passie, intense intensiteit en met haar zintuigen wagenwijd open. Klaar voor alles wat het leven haar toegooit. Ze gaat niks uit de weg. Dingen die ze spannend vindt, doet ze bewust nog een keer en genieten van het leven doet ze minstens met volle teugen. En dat alleen al – daar kan ik elke dag van leren.

Wist je dat een kind van 6 ongeveer 300 keer per dag lacht? En dat wij als volwassenen dat maar een keer of 15-100 doen per dag? Als dat zo is en je lacht minder dan 100 keer per dag, mag je Saar wel een dagje lenen. Want echt joh dat kind is grappig. Haar woordjes, haar verkeerde uitspraak en haar goed geplaatste opmerkingen waarvan ik regelmatig denk: ‘Hoe kom je daar nou bij’. Soms hoor ik mezelf praten, soms Joel en soms Emma en Casper. Ik haar gedrag lijkt ze ontzettend op mij .. en tja ik vind mezelf ook best hilarisch soms… en lekker stuntelig. Gelukkig is ze geen piepert, want struikelen over haar eigen voeten, dingen laten vallen en tegen iets aanlopen en dan kijken naar de muur met een blik van ‘sinds wanneer sta jij hier’… ja dat heeft ze allemaal van mij… (wie wist dat zulke dingen genetisch zijn).

Het doen van een coach-opleiding en het kijken naar mijn eigen kindertijd, heeft mij er bewust van gemaakt hoe belangrijk de eerste vijf jaar van je leven zijn. Daar ontstaat als het ware je kern, je kijk op het leven, je veiligheid en binding. Nou ben ik geen expert, maar het heeft me wel anders doen kijken naar Saar. Daarom wil ik ook graag deze mooie inzichten vastleggen, ook voor haar. Dat als ze zichzelf even kwijt is, dat ik haar kan wijzen op haar puurheid en onbevangenheid die ze nu is als minimens. Ze is zo eigen en dat maakt me trots en ik wil dat ze die Saar, altijd zal blijven zien – wat het leven haar ook toewerpt…

En ik weet zeker, dat ook jij er van kan leren. Kinderen zijn nou eenmaal grote inspiratiebronnen. Juist omdat ze zo puur nog naar het leven kijken. Door deze serie blogs, hoop ik ook jouw ogen te openen en je op een andere manier naar je kind te laten kijken. En dat alles terwijl je gewoon lekker kan lachen, leren en meeleven met de unieke band die ik heb met Saar en straks ook met mijn zoon. Want ja ja… in mijn buik groeit er eentje met een piemeltje…

Had ik al verteld dat ik niet zo’n babymama ben. Heb jij ook zo’n vriendin die vrijwillig aanbiedt om even op je baby te passen en je baby dan uren lang kan knuffelen en kussen enzo… nou die vriendin ben ik niet… Ik zal dat dan ook nooit aanbieden. Ik vind baby’s prachtig (voor een half uurtje) en dan ben ik heel blij dat ze weer mee gaan met hun mama. De babytijd met Saar vond ik ook enorm intens en het heeft mij veel tijd gekost om er echt van te kunnen genieten… Ik ben dan ook erg benieuwd hoe het gaat met straks een nieuwe new Born. En laat ik voorop stellen dat ik enorm dankbaar ben met dit wonder en ik er enorm veel zin in heb om er lekker van te genieten, maar bij mij kost dat wat meer werk dan bij een ander. En dat is oke. Daarom ben ik een programma aan het ontwikkelen speciaal voor mama’s met een verse new Born. Zou jij geholpen zijn met een coachingstraject die je helpt om lekker je eigen pad te kiezen als verse mama? Zou jij iemand zo’n coachingssessie als kraamcadeau geven? Neem dan contact op via de contactpagina of stuur een mailtje naar info@liefsbarbara.nl

Hey, volgende week dus les 1 (volgens mij heb ik er hier al een aantal in aangestipt). Zie ik je dan?

Liefs Barbara

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.